7. 9. 2007

chlpacik

uz je moje steniatko doma. Dostalo aj svoje meno - Scooby. Ale aj tak ho vacsinu casu volam Hrkalka, lebo ju ma na obojku a kdekolvek sa pohne, hrka. Posielam par foto noveho clena rodiny...

Na prechadzke v parku. - Uz ma tolko nefot a pod sa konecne hrat

takto spinkam na mojej deke, alebo kdekolvek inde.
aj teraz kym moja panicka cosi tuka do PC, tak lezim na chrte bruskom hore a spokojne odfukujem

A toto je moja prenosna budka

Materinska laska

Prisla som na svet, aby som mojej mame vynahradila to, co nedostala od zivota. Preto „ma stvorila“. Dala mi za ulohou uspokojit ju. Dat jej lasku, ktoru jej nedali ti co mali. Utisit jej bolest.

To je tazky zivotny zaciatok a zla startovacia ciara. V tejto prostej nasobilke nie je miesto pre moje pocity, moj zivot alebo moje ja.

Mam par priatelok, ktore nedavno porodili. Nedalo mi to spytat sa ich PRECO chceli deti. Zla, zla otazka. Odpovede ma iba rozosmutnili. Skoro vsetky chceli deti kvoli sebe, nie kvoli detom. Aby nimi vydierali zivot a ten im dal co im chyba. Aby nimi nieco ziskali pre seba. Aby nimi vyplnili prazdne miesto, nahradili, opravili co im chyba a nefunguje ako ma. Alebo aby nimi vydierali partnere, upevnili svoje postavenie v manzelstve a nieco na jeho ukor ziskali. Odpovede sa opakovali a vzdy to bolo nieco na tento sposob.

Ani jedna jedina (pravda, nepytala som sa ale vetkych) mi nepovedala, milujem mojho muz a mam v srdci tolko lasky, ze ju mozem rozdavat. Nic od mojho dietata nechcem. Iba ho milovat a vychovat. Nebudem si nim liecit moje mindraky, problemy ani ho inak vyuzivat.

Ono sa to decko vacsine proste tak nejako hodilo.

Mam aj priatelky ktore uz maju deti. Vychova sa meria peniazmi. Cim viac im kupia, tym viac im vychovavaju a miluju. Rozpravat a vysvetlovat im veci sa za dolezite nepoklada. Chapat ich osobnost tiez nie. Rodic co miluje, detom dovoli vsetko- bez hranic. Moja blizka priatelka ma taketo deti, ktore vrucne miluje 3. Zivot sa ucia z Televizora. Ked vyhodili zive zviera z okna, mamicka iba pokrcila plecami. To ze deti nemaju zaidne mantinely, ziaden respekt, je ospravedlnene tym, ze ked vyrastu, tak iste pochopia. Ja si naopak myslim, ze ked vyrastu tak to bude moja priatelka, kto pochopi. A to svoj zavazny omyl.

Svet je plny deti, ktore sa narodii aby sa stali hrackou v rukach dospelych. Nie je uz cas aby sa deti rodili kvoli im samym a nie ako naplast na rany nas, dospelych?