31. 5. 2007

Najzakernejsia zo vsetckych zbraniii


Dnes som ju pouzila... z donutenia!Lebo nic ine nefungovalo.

Uz ma prestalo bavit rozculovat sa nad mojim kolegom a jeho vecnou ignoranciou mojho individua. Uz som skusila vsetko. Spatnu ignoraciu, krik (no ano, tak sme na seba chvilu kricali), vyskusala som uz aj pocit obete (ja si to nezasluzim, ja taka dobra, cstna, blablabla) aj povysenectva (ved ten chudak mi nesiaha ani len po malicky). Ale nech som ho pomenovala akokolvek a vnturne mucila najroznejsimi sposobmi, nepomohlo.

Ale dnes to prehnal. Miesto aby sa spytal mna na firmu ktoru spravujem ja, otocil sa ku kolegyni ktora ani poriadne netusi o koho ide. Tak mu vravim, ze tu firmu spravujem ja. Nic. Ziadna reakcia, iba cista ignoracia. Ako keby ma nebolo. Opakujem moju vetu a prikladam odpoved na otazku o existencii faktur z januara. Faktury boli videne a riadne zaregitrovane. Skala reakcii sa ale nerozrastla, opakuje sa ignoracia. Kolegyna - aky sok !- nema sajnu o com hovori. Otaca sa teda k svojmu PC aby hladal v systeme. Zhruba po 3 minutach nachadza svoju vytuzenu odpoved a ja stracam vsetky zvysky tak tazko nadobudnutej trpezlivosti. "Ano su zaregistrovane!" vravi vitazoslovne (uplne pocujem tu meolodiu fanfar v jeho hlase, aj ked mne v hlave nie posledny pochod) a dava mi tym potvrdenie, ze moj predosly monolog, vobec nezaregistroval.

Tak mi dosla trpezlivost! Uz som na neho aj revala. Len on chudacik ma vysokky krvny tlak. S takymi je barz tazko. Staci male tuknutie a uz su cely cerveny, stoja na nohach, kricia ostosest a na cele im pulzuje zila. Uz som ho tak videla. Fajn zabava, ale iba na chvilu. Susedne kancelaria sa zvyknu divit co sa deje.
Uz som ho aj ignorovala, ale to je asi najhorsia taktika. Vtedy on ani len netusi ze ma vytocil (empaticky muz to je) a ked pride kolegyna z dola, ci viem ako otvori ten a ten subor, tak na nu vysypem slovnu salvu, ktoru odpalil ON. To som ta "hystericka" potom ja (preco muzi nikdy nie su hystericky?). Ono je to prirodzeny proces. Sice nereagujem na to, co spustilo moj hnev, ale hnev rastie a rastie a vulkanickou rychlostou sa deria na povrch. To mi potom staci jemne tuknutie a explodujem ja. Musim zistit ci mi tiez nejaka ta zila potom nepulzuje.

Co je ale overeny fatk, ani jedna z tychto taktyk mi nepriniesla spokojnost. A tak prisiel cas na zmenu strategie. Treba pritvrdit. Dnes nastal ten den D. A vytiahla som ju na neho. Tu novu zbran. Tazky kaliber. To necakal. Iba tak som to na neho vychrlila. SLUSNOST.

Ako ma tak, na tej svojej modrej kancelarskej stolicke ignoroval, slusne a pokojne (+/ - nejaky adrenalyn v krvi) mu vravim, ze ci si je vedomi toho, ze sa s nim rozpravam a on ma ignoruje.

Aka som len bola zakerna! To necakal! Sneaky! Ostal sokovany a v tom soku sa z neho vydralo ospravedlnenie. Snad bol tak ohureny, ze si to ani neuvedomil, ale on povedal to slovicko - prepac. Teda je to Talian takze mi povedal SCUSA, ale rata sa aj to, nakolko nepredpokladam ze vie po slovensky (vlastne to mam overene, ze nevie, lebo uz som mu tolko nadavala v slovencine, ze to by si len tak nenechal.)

Ale to nie je vsetko. Moj novy pristup otvoril nejake komunikacne kanaly. Teraz sa so mnou rozprava az prilis. Asi dohana rezervy a straty. Chlapec sa ma dokonca spytal ze ci neviem vytlacit isty zoznam z PC (na to, ze si nikdy odomna nedal poradit a tazko to niesol, ked som jedina vedela ako sa co robi, je to pokrok). A dokonca je cely den na mna mily. Mam pocit ze v istom okamihu povedal vtip. Nie som si tym ista, lebo v tych vetach bola uplna absencia humoru, ale za poslednou bodkou sa zacal smiat. Takze som sa aspon sucitne usmiela aj ja. Ludia co nerozumeju humoru su na polutovanie. Zasluzia si sucit, snad mensiu financnu zbierku, aby az budu stary a opusteny, si aspon mohli kupit psa ci krisu (podla osobnej preferencie).

Teraz mam ale iste pochybnosti, lebo kym tu vypisujem ako nerozumie po slovensky a ako nema zmysel pre humor, mam pocit, ze to pochopil a este o jeden vtip sa pokusil. A ten bol fakt dobry. Totiz, ked odchadzal na obed, spytal sa ma ci mi ma nieco priniest... !!!! What?!?On, ktory ma nemal rad? Mna, ktora ho ma plne zuby? To sme teraz akoze kamarati? Zartuje?! :-)