8. 4. 2010

2012 alebo ako ma vytocit na 4

Z casu na cas obehne svet ZARUCENA sprava o konci sveta. Iba pocas mojho zivota som to zazila 4 krat...

Prvy krat v roku 1992 ked sa ocakaval navrat Krista a Apokalipsa. Koniec nam dychal na chrbat. Dodnes si pamatam to zdesenie ktore ma naplnilo. Mala som 10 rokov a bola pripravena zomriet tak ako sa len na smrt tak male dieta dokaze pripravit. Pamatam si, ze som dokonca zvazovla ukoncit to sama, kedze som sa prilis bala prichodu jazcov apokalipsi o ktorej sa hovorilo. Des a hroza ma naplnili. Okolie ma hodilo do hrozy mojej zahuby a Konecneho sudu, a nechalo ma topit sa v strachu z obrazov toho, co sa chysta.  Male dieta veri dospelym. Ale nastatsie sa koniec sveta nekolan.

Ani o 4 roky neskor v '96. Aj rok 2.000 (napriek neomylnosti Biblie, Nostradama a neviem koho "zaruceneho" este) som prezila. A nie len to. Dospela som. Pochopila som, ze koniec sveta nie je nieco co ma datum, a sa da poznacit do diara. Osobne si myslim, ze koniec sveta bude, ked uspesne zlykvidujeme nasu planetu a jej zdroje, nie ked konci nejaky kalendar ci ho indikuje nejaka zarucena dvojzmyselan predpoved.

Lebo takyto predzvest  konca sveta je Bussines. Parazitizmus na ludskom strachu. A viete co ma na tom vytaca k smrti? Ze podla mna sa koneic sveta skutocne blizi. Blizi sa ako miznu amazonske lesy. Blizi sa ako sa zuzuje ozonova vrstva a topia ladovce. Lenze ludia slepo ignoruju ako sa pod nimi lame vetva na ktorej sedia a radsej sa trasu strachom z nejakeho datumu v kalendaroch.

Chcete sa bat svojho konca? Zamyslite sa co dycahte, co pijete, co jete a hlavne ako malo robite preto aby ste ten koniec odvratili. Ale to je asi komplikovane a upinat sa k Mayom, apokalipse, 3tej svetovej vojne ci Nostradamovi. Je rychlejsie a hlavne -clovek s tym n ic nemoze urobit a preto nenesie zodpovednost. 

V skutocnosti som si vypestovala skusnu alergiu na danu temu konca sveta. To tomu  skutocne ludia este veria? Dobre spropagovanemu datumu, podlozenemu faktom o neomylych vykladacoch buducnosti, hviezdnych konstalaciach a roznych kalendaroch? A ked sa tym istym ludom, zacne rozpravat o tom, ze recyklacia, ze setrenie zdrojov, ze ochrana prirody a miznucich druhou, tak vas ako zeleneho fanatyka poslu ku kvitkom. A pritom podla mna ten koniec nastane preve tak. Nijako hromadne v jeden den. Postupne. Ako budu odchadzat nase tele plne umelyn a lieciv, co do nich kazdodenne cpeme. Ako na nas bude svietiti slnko cen priuzku ozonovu vrstvu. Ako bude vzduch a voda (dva zdroje ktore k prezitiu potrebujeme najviac) priliz spinave.  Ako budeme dookola jest jedlo plne umelyn a chemikalii.

Koneic svet nenastane v jeden, predpovedany den. Koniec, je nieco na co sa kazdodenne pripravujeme a pred cim zatvarame oci. Respektive to radsej nevidime, lebo sme prilis zaslepeni strachom z Mayskeho kalendara, premagnetizovania sveta ci 3tej svetovej vojny. Koniec je nieco, za co nesieme zodpovednost.

a este maly prehlas vsetkych kncov sveta...je tam 220 datumov...a ak by sa koniec sveta v tom 2012 nekonal, nemsudte, je tu aj 2016, 2034 ci 2047 ...http://www.bible.ca/pre-date-setters.htm