4. 9. 2007

Podme sa otvorene rozpravat o sexe

...ked uz sa nevieme ci nemozme rozpravat o laske, citoch a o vztahoch

Podme sa poriadne stavnato rozpravat o tom kto kde roztiahol nohy, lebo nevedel roztvorit naruc a otvorit svoje srdce. Podme si pisat o tom, ake je to cool mat sex, vela, vela sexu, aby vyplnil to prazdno, kedze uz ani poriadne nevieme nadviazat prosty ludky vztah. Ci o to ani nestojime?

Niekedy je mi smutno. Smutno z tych nasich pokrutenych hodnot. Z toho ako malo chapeme ze vsetko ma svoje spravne miesto a cas a neda sa to oklamat, ci kupit. A my by sme pritom tak radi klamali svet a zivot. Moj milovany maly princ vravi –ľudia už nemajú čas, aby niečo spoznávali. Kupujú si u obchodníkov celkom hotové veci. Ale pretože nejestvujú obchodníci, čo by predávali priateľov, ľudia už priateľov nemajú.“

Och, ty moj maly princ, aka velka pravda! Ani obchody s laskou nie su. Tak sme si aspon zriadili obchody na sex, aby vyplnil ti prazdno.

Aby som uviedla veci na pravu mieru, ja nemam problem so sexom. Ja mam problem s tym, ked sa zamiena za lasku. Sex patri k vztahu, ale sam o sebe nie je vztahom. Ako to viem tak isto? Vidim to prazdno v ociach tych, ktori sice maju niekoho medzi nohami, ale nie po svojom boku. A to, to je prave ten rozdiel.

Mam priatelku - ma rada vzrusujuci, horuci sex. Tak ako jej to radia vsetky „mudre“ casopisy. Mat sex je IN. Ma rada sex (alebo aspon vie, ze by ho mala mat rada), ale nikdy nikomu nedovoli aby ju pri nom pobozkal. Taky bezny, nezny ludsky bozk. Vraj je to prilis intimne nechat sa pobozkat od hoc koho!!! Aspon ze vyspat sa s kazdym okoloiducim intimne nie je.

Ja som taky hlupo naivny moralista, ktory este stale veri na lasku a vztah (a dokonca aj na vernost). Take staromodne ludske hodnoty. Ake nemoderne! budit sa kazde rano v naruci toho isteho muza. Sepkat si tie presladene frazy a pocuvat od neho ako ma ma rad. Aky kyc. Prisposobovat sa a svoj zivot nasmu vztahu, ake neasertivne.

Dnes som si citala nejaky bulvar - moja chyba, viem. Stale sa mi tam dookola opakovala ta ista myslienka – ake je to cool mat sex a ake je to nepodstatne a nepotrebne mat vztah ci dokonca ho budovat.

A musim sa zamyslat ci to tak skutocne je.... JE? To su tie prave hodnoty? A kam ma povedu? K emocionalnej prazdnote a hladu? Vazne je to tak uzasne byt single a hladiet iba na svoje potreby? Robit si vsetko co chcem a s opovrhnutim sa divat na tych, co maju koho drzat za ruku? Ak uz nahodou mam vztah, nedovolit tomu druhemu aby umlcal moje potreby. Nie, nie najprv JA a ked sa ti nepaci, chod. A potom ostavame taki krasne prekvapeni, ze sme sami aj medzi davom ludi.

...no ale na druhej strane, ked tak nad tym premyslan - ono vlastne nasa doba potrebuje ludi, ktori sa budu citit nenaplnene a prazdno...aby si mohli dosyta zaplnit to prazdno nakupmi. Ved statisticky nam rastie pocet nakupnych stredisiek. A popritom nam krasne klesa pocet svadieb.

Takze, podme sa otvorene rozpravat o sexe, nakupoch, pocasi, mode a praci ...lebo nic ine nas svet aj tak nezaplna a nie je "IN"